Soutěž mladých zdravotníků - 11. května 2022

12.05.2022

Ve středu 11. května 2022 změřilo své dovednosti v poskytování první pomoci deset družstev mladých zdravotníků v oblastním kole Soutěže mladých zdravotníků, kterou po dvouleté pauze, způsobené covidem, organizoval Oblastní spolek Českého červeného kříže Mladá Boleslav. Akce byla realizována za podpory Městského bazénu v Mladé Boleslavi, jehož zaměstnancům patří náš dík za skvělé zázemí.

Soutěžící po trase doprovázeli a svým skvělým přístupem podporovali studenti a studentky Střední zdravotnické školy v Mladé Boleslavi, i jim patří naše poděkování.

Týmy předvedly znalosti v poskytování první pomoci na pěti stanovištích, kde na ně čekaly situace "zraněných" figurantů s reálně namaskovanými zraněnými (např. nehoda běžce a koloběžkáře, popáleniny při neopatrné manipulaci s pyrotechniko, utonutí). Figuranti svými bezvadnými hereckými výkony situaci zasahujícím vůbec neulehčili, naopak, reagovali na některá ne úplně dokonalá ošetření na hranici svých možností.

V mladší věkové kategorii zvítězil tým Základní školy Březno, ve starší kategorii družstvo ze Základní školy Mladá Boleslav, Václavkova 1082. Družstva postupují do regionálního kola Soutěže mladých zdravotníků ve středu 18. května 2022 v Praze.

Všem soutěžícím patří uznání za to, co znají a umějí v terénu předvést. Stejně tak jejich pedagogům, kteří mladé zdravotníky tak skvěle připravili.

Fotografie (autor Tomáš Bonhard) ze soutěže naleznete zde